Lääke

CREON 35 000 enterokapseli, kova 100 kpl

Creon sisältää haimajauheeksi kutsuttua entsyymisekoitusta. Haimajauhetta kutsutaan myös pankreatiiniksi. Se auttaa ruoansulatuksessa. Entsyymit ovat peräisin sian haimasta. Creon-kapseleiden pienet rakeet vapauttavat haimajauhetta hitaasti suoleen (mahahapporesistentit rakeet, joita kutsutaan minimikrorakeiksi).
Vaikuttava aine:
pankreatiinijauhe
Pakkauskoko:
100 kpl
Markkinoija:
Viatris Oy
Tuotetta ei toistaiseksi saatavilla
64,71 €
Creon on tarkoitettu eksokriinisen haiman toiminnanvajauksen hoitoon, kun haima ei tuota riittävästi ruoan sulatuksessa tarvittavia entsyymejä.
Annos mitataan lipaasiyksikköinä. Lipaasi on yksi haimajauheen entsyymeistä. Erivahvuiset Creon-valmisteet sisältävät eri määrän lipaasia.
Kapselit niellään kokonaisina veden tai mehun kera.
Noudata aina lääkärin antamaa annostusohjetta. Lääkäri määrittää sinulle yksilöllisen annostuksen
0 pankreatiinijauhe
Ota Creon aterian tai välipalan aikana tai heti sen jälkeen. Näin entsyymit sekoittuvat ruokaan ja sulattavat sitä sen kulkeutuessa suoliston läpi.
Jos kapseleiden nieleminen on hankalaa, avaa kapselit varovasti ja sekoita rakeet pieneen määrään pehmeää hapanta ruokaa tai sekoita ne happamaan nesteeseen. Niele seos välittömästi, murskaamatta tai pureskelematta, ja juo hieman vettä tai mehua.
Keskustele lääkärin kanssa ennen Creon-valmisteen käyttöä, jos olet allerginen sian proteiinille.
Mahakipu, pahoinvointi, oksentelu, ummetus, vatsan turvotus, ripuli
Katso tarkemmat tiedot mahdollisista haittavaikutuksista pakkausselosteesta
Jos olet raskaana tai imetät, epäilet olevasi raskaana tai jos suunnittelet lapsen hankkimista, kysy lääkäriltä tai apteekista neuvoa ennen tämän lääkkeen käyttöä. Lääkäri päättää, voitko käyttää Creon-valmistetta raskauden aikana.
Creon-valmistetta voi käyttää imetyksen aikana.
Huoneenlämpö (+15C - +25C)